Tisdagen den 26 Juli

😉Måste börja med några rader om gårdagen. Trots att det regnade lite grann från och till åkte jag, Leonard och Mica till Stättared. Med oss hade vi oxå hundarna. Stättared är en 4H-gård och ett vandrarhem mellan Veddige och Frillesås. Där finns ett litet cafe och lite djur att titta på. Sedan har de underbara promenadleder i härlig natur. Vi tog en liten fika innan vi tog ut hundarna. Gick en sväng och tittade på djuren. Där fanns kaniner, marsvin, höns, getter och grisar. Jätte mysigt!! Sedan tog vi en av de markerade lederna och gick en härlig promenad med hundarna. rekomenderar verkligen att ni ska åka dit. Där är så lugnt och skönt. Man kopplar verkligen av 🤩.

När vi kom hem lagade vi mat och sedan var vi ute på en skön tur med Saga och Sally. Leonard red oxå med. Bakom mig på Sally. Det tyckte han var jätte kul. Lite läskigt när vi gick i lite branta backar annars bara njöt han där bakom mig. Sally skötte sig perfekt och brydde sig inte alls om att hon hade en extra på ryggen. 

I dag har det varit ganska lugnt. Har hälsat på min moster medans Leonard tillbringade lite tid med sin mamma i Varberg. Ikväll har vi släppt ner stona på bete på Lunnagård igen. Det har tagit på betet här hemma så det är perfekt o beta av lite där nere nu. Cezar fick oxå komma ner dit och beta av en av de mindre hagarna. Han är så nöjd n är han får gå i närheten av sina "ston". Nu under sommaren har han verkligen börjat o lägga på sig. Han är riktigt fin nu och rör sig med en helt annan spänst. Det är så härligt att se. Det går jättebra med både körningen och ridningen. Även där är han piggare. På gott och ont 😉.

Nä nu är det dags för sängen! Natti natti!! 

Jag o Leonard på Sally!

Söndagen den 24 Juli

" O regnet det bara faller ner"....😥. Nu är man allt bra trött på det. Trädgården är en stor swimingpool som Leonard med glädje har utforskat 🙃. Åskan har oxå gått här ordentligt...den gillar vi INTE!!
I eftermiddags åkte vi till Långåsmarknad för o fördriva tiden. Lite regn fick vi på oss men inte värre än att man kunde gå och titta. Det är ju det vanliga krims kramset men hittade faktiskt 2 fina tunikor och så blev det några lådor chokladtoppar så klart .


Idag har vi fått hit en gäst bland hästarna. Lojden ska gå här i några dagar tillsammans med våra shettisar eftersom hans kompis hemma sKA flytta. Så till nya hagkompisen kommer får han kampera ihop med Japp o Daim.

Har idag tumkört Sally för första gången sedan hon kom hit. Hon är inkörd men är inte körd på ca 8 år. Det gick kanonbra och hon var MYCKET framåt. Ville lyfta lite på rumpan ibland när jag drev på henne men det slutade hon med efter ett par diskusioner om hur man sköter sig. Hon är väldigt mjuk och behaglig i munnen men stel i sidorna så det får vi jobba på. Fick dessutom klippt till hennes man igen så nu är den jätte fin!!

Ha det gott!!