Hästar & läder

Onsdagen den 15 Juni

Nu har vi gjort iordning stängslet i "utmarken", som det kallas. Det är en jätte härlig hage med backar och skogsdungar som hästarna kan busa och söka skydd i. Vi kommer att ha tillgång till det betet ett bra tag framöver så då kan vi ha hästarna hemma för det ligger i anslutning till vårt.

Mica, Jennifer och Veronica har haft ute Ella och tumkört henne. Det gick bra idag och hon var lite lugnare. Japp har de suttit på med sadel och nu håller han inte på med sina bocksprång. Även Daim har blivit ompysslad. Nu håller tjejerna på med att putsa läder och plocka iordning i sasdelkamarn. De är jätte duktiga. Tyvärr har det blivit lite eftersatt pga ork o tidsbrist.

På tal om duktiga ungdomar.....igår när vi kom hem efter stängslingen senare på kvällen så hade vår Martin städat och plockat i ordning hela huset. Det är sååååå skönt när det blir gjort så där utan en massa tjat. Eller kan det vara något annat på gång...... hm. Nä jag bara skoja. Båda ungdomarna är faktiskt riktigt duktiga på att hjälpa till måste jag erkänna.

Nu ska vi sätta på grillen och fixa mat så vi hörs igen!!

Kram

Ella!

Tillbaks igen!!!

Måndagen den 13 Juni

Ja som sagt så är jag tillbaks och jobbar på hemsidan igen. Sakta men säkert ;-).  Ska försöka uppdatera er om läget här på Sandbäcks. Det har hänt en del på hästfronten. Vi har minskat ner lite på hästantalet i vår. TellMa har flyttat till Camilla i Järvsö och Gossen bor nu strax utanför Norrtälje hos Hasse och Gunilla. Båda hästarna har fått varsitt kanonhem. Så för tillfället har vi tre fjordingar. Saga, Ceserina och Cezar. Shettisarna Japp o Daim och Micas Mariella.

Förhoppningsvis blir det tillökning nästa år för fjordstona är på betäckning. Saga är hos Solhems Myckle och Ceserina är hos Temperament. Två väldigt trevliga och fina hingstar. Vi hade tänkt betäcka Saga med vår Cezar men han har inte hämtat sig ordentligt efter sin sjukdomsperiod i våras så det hoppas vi göra nästa sommar istället. Så nu går Cezar här hemma och äter sig frisk och stark. Ska så småningom få börja arbeta lite försiktigt, framför allt med körningen men även lite ridning. Jennifer kommer ner från Stockholm idag så vi ska sätta igång med körningen av shettisarna oxå. Hoppas kunna köra Japp o Daim i tvåspann.

Daim är ute på sin första tur med rockarden!