Torsdagen den 20 maj

Tjenixen!!

Äntligen lite värme. Lite klibbigt men njuter ändå. Allting växer så det knakar, även ogräset tyvärr 😥. Men Teddies är okej igen så det var ingen riktig hovböld som tur var. Har antagligen trampat på något hårt som gjort honom öm i sulan. Men nu är det full fart på honom igen. Han går ijämte Japp o Sprengur här hemma nu. Saga och Ceserina med sina två små har fått komma ner till sommarhagarna på Lunnagård. Där trivs hästarna. Cezar och Gossen går oxå här hemma men ska till Yngered i helgen. Där ska de vara på "bete" i några veckor. Men det blir ingen semester utan körningen med Cezar ska vi fortsätta med där och Gossen ska oxå köras o ridas. Där finns så härliga rid o körvägar och så kan Anders dra lite stock med Cezar oxå. Sedan har vi tillgång till sjö så vi kan bada med hästarna. Ska bli kul!!

Annars är denna veckan väldigt lugn. Martin är med sin klass i Uppsala och Mica är på Plönninge som vanligt. Själv har jag börjat arbetsträna 2 timmar varje dag. Det är himla kul men nacken protesterar, så igår var det helt kört. Fick sådan huvudvärk och kräktes så jag var inte ur sängen på hela dagen. Antagligen migrän. Men varför???? Och idag är man så jäkla trött och huvudvärken sitter fortfarande i lite grann. Jaja så är det.....

Nej nu ska jag ut o sätta mig i skuggan med en kopp kaffe o bara ta det lugnt!!

Kraaam Irene

Cezar drar lite tyngre för första gången. Han är super duktig!!

Lördagen den 15 maj

Hejsan igen!!

Vet att det är länge sedan jag skrev men den här sidan har blivit lite trög att jobba med men jag försöker. Här är det i alla fall full rulle med hästar o arbetsträning.

Fölungarna växarna så det knakar och är så mysiga. Thelma har blivit riktigt kaxig så henne får man hålla nere medans Ceron är lite försiktigare. Det är helt underbart att vara ute i hagen oh titta på de två busfröna när de gör sina ruscher och sprallar omkring i hagen. Mammorna orkar inte jaga dem längre så nu har de fria tyglar att utforska sin omgivning. Och det gör de med en otrolig nyfikenhet.

I onsdags kom Jennifer och hennes kompis, Therese, ner från Stockholm o de stannar till måndag. de har hållt i gång hästarna de här dagarna. Ridit Gossen o Sprengur och kört Japp. I dag har de löshoppat och promenerat med Japp för vädret har inte varit så bra. Men det har varit varmt, nästan 20 grader. I går fick vi hämta hem Teddies från Lunnagård för han var riktigt halt när tjejerna kom ner till hagen. Antagligen är det en hovböld. Han har så ont stackar´n. Men vi kan inte öppna den förrän om några dagar då bölden mognat och det är lättare att hitta den så man slipper karva i hela hoven. Så Teddies går här i en litenm hage alldeles ensam o det gillar han inte. Visserligen går Sprengur o Japp i hagen bredvid men han saknar Gossen och Cezar. Förhoppningsvis kommer hovslagaren i morgon och kollar honom.

Nu ska vi spela sommarkrysset!!

Puss o Kram

Therese rider Sprengur o Jennifer kör Japp.

Söndagen den 2 maj

FÖL IGEN!!

I natt tjugo minuter över 3 fick Saga äntligen sitt föl. Det blev ett sto vid namn Thelma. Med Anders hjälp gick fölningen bra men det var tur att vi fanns till hands. Det är ett stort sto, större än Ceron och mycket lik Cezar (hennes halvbror). Saga är så lugn och trygg och vi får gärna vara i närheten och prata med Thelma. Ceserina var o är mycket mer beskyddande och vaktig över Ceron. Nu går Saga o fölet i trädgården o myser i det sköna vädret.

Men nu måste jag berätta lite om gårdagen. Jag fyllde ju 40 i fredags men hade inget kalas så igår hade mina föräldrar, syskon och svärmor ordnat en överraskning åt mig. Vid 16 hade vi klätt oss och satte oss i bilen och åkte iväg. Då hade jag ingen aning om vad som var på gång. Men insåg efter ett tag att vi var på väg mot Ästad Gård. Där möttes vi upp allihop och mina syskon hade tagit med sig champagne och lite tilltugg. Efter en liten promenad så var det dags för mat. Vi fick potatisgratäng, fläskfile med kantarellsås, jätte gott!! Och vin givetvis, hihi! Middagen avslutades med kaffe och kaka. Sedan badade vi vedeldad tunna och bastade resten av kvällen. En bättre födelsedagspresent kunde jag inte fått. Det var så mysigt och alla var med o var på gott humör. Maria (lillsyrran) hade planerat allt så himla bra. Ja jag uppskattade verkligen kvällen. Tack allihop!!

Nej nu ska vi ut o njuta av våra två små gula underverk. Man kan ju aldrig se sig mätt på dem.

Thelma o Saga i det fina vädret. Saga ville INTE stå inne i boxen.

Lördagen den 1 maj

VAXPROPPAR!!!
Äntligen hängde det vaxproppar på Sagas spenar, i dag på förmiddagen, så nu är det på gång. Det som kommer ur juvret ser ut som lättmjölk, JIPPIE!! Hon har verkligen hållt oss på sträckbänken. Saga bör föla inom 12 till 48 timmar. Så nu sover vi i stallet igen.

Kraaaam

 

Vaxproppar på spenarna hos Saga.