Onsdagen den 7 oktober

Jaaa...hm...titta på bilden och njut eller rynka på näsan.... Men så har vi det med djuren. Här delar husse kudde med Zita. Vid hans fötter ligger Lady och min sänghalva är ockuperad av katter. Ibland rynkar jag på näsan också men för det mesta är det såååå himla mysigt. Den största nackdelen är att det ligger alltid sängkläder i tvättmaskinen. Jaha nu vet ni det med!!

Nu är våra födelsedagar över för i år och det är skönt. Det är kul o träffas men vi är så många så man vet inte hur man ska få plats. Som tur är gör vi det ganska enkelt för oss. Man känner inte att man måste ha värsta kalaset med mat o tårta osv. Känns som att de flesta tar det som det är. Men nästa år är det 40 år och två 18-åringar...... Men 40-åringen tänker inte va hemma i alla fall. Kanske skidor.....

Träningen på rehab känns äntligen som den går åt rätt håll. De har satt in det hårda artelleriet vad gäller mina stackars rygg- o nackmuskler. Men  det är precis det som jag saknat. Dessutom får jag ackupunktur och det hjälper jätte mycket för huvudvärken. På arbetsterapin har jag vävt färdigt min löpare och håller nu på att knyta fransarna. Den blir kanon fin. 
Går även en kurs i Mindfullness. Att vara här och nu!! Försöka minska stress, oro och smärta genom att andas rätt (andas med magen), yoga och meditation. Och det hjälper verkligen. Detta tränar vi på när ses på tisdagseftermiddagarna och det är INTE lätt. Dessutom pratar vi om olika saker som stress, vad som oroar oss och hur man kan hantera olika situationer i vardagen. Dessutom är det otroligt skönt att höra andra berätta och ofta inse att man inte är ensam om sin rädsla eller oro eller vad det nu är. Man kan ge varandra lite tips på hur man har hanterat sin egen situation och få ideer själv. Ja det är verkligen en givande kurs.

Hästarna är inne på nätterna nu och det gillar dom faktiskt. Det är så lugnt när de kommit in på kvällarna. De hälsar glatt på varandra när de ses och står sen och tuggar på sitt hösilage. Finns inget mer rofullt än att dröja sig kvar när alla bestyr är klara och bara stå o lyssna och lukta. Emellanåt så kommer det ut en mjuk mule som man kan pussa på. Ja vad vore livet utan våra djur. Man får så himla mycket av att vara med dem. De finns där alltid. Glada när du kommer, tröstar när du är ledsen, sällskapar dig när du är ensam och ger dig stunder när du glömmer allt jobbigt. Utan djuren hade jag gett upp för länge sedan. När det var som jobbigast var det dom som fick mig att gå upp på morgonen, de som fick mig att ta mig utanför dörren och de som fick mig att skratta och glömma för en stund. Detta gjorde sedan att jag fick lite energi och lust att ta itu med vardagen. Att orka finnas för våra två underbara tonåringar och min man som jag älskar över allt annat. Och jag kan aldrig med ord nog beskriva vilken tur jag har som har en man som Anders. Som har orkat med allt och fortfarande finns kvar. Ja det är otroligt!!

Nu är det mockning som står på schemat sedan lite mat. I eftermiddag ska jag åka till Kvarnagården och titta på när mitt gudbarn Emelie rider lektion.

LEV HÄR OCH NU!!  

Lördagen den 3 oktober

Födelsedag!!
I dag har vi firat Martins 17-årsdag. Han fyller egentligen på måndag men det är bättre att ta det på helgen. Vad tiden har gått. När Martin kom till oss var han nio år och en riktig busunge med glimten i ögat. Glimten har han kvar men är betydligt lugnare 🤩. Fast en o annan räv bakom örat dyker upp ibland. Inga allvarliga tjejproblem ännu (vad jag vet) men mycket prat om körkort och egen lägenhet så småningom.

Nu är hästarna inne på nätterna. Är så mysigt när de kommer in o står o tuggar på sitt hösilage.

Vill tacka Göran och Gun för ännu en go sommar hos er på Lunnagård.

Kram Irene

Tosdagen den 3 oktober

Jaha så var det oktober redan. Undrar vart September tog vägen 😮. Som ni kanske märkt så har mitt dagboksskrivande inte varit på topp. Tror det beror på att det varit lite tufft med rehaben. Vi har börjat jobba med min nacke vilket gör att jag får ont o inte kan sitta länge alls. Men det känns ändå som att det är rätt. Att det är detta som behövs för att det så småningom ska bli bättre. Får även ackupunktur vilket lindrar huvudvärken en hel del. Min löpare som jag vävt på arbetsterapin är snart klar oxå. Knyter fransarna på den nu. Den blir kanon fin.

Mica har tävlat sin första clear round (hopptävling) på Plönninge, 60 och 70 cm. Red båda banorna felfritt!
GRATTIS MICA!!!
     

Däremot har jag inte kunnat rida eller köra några hästar på länge men hoppas att snart klara av det oxå. Anders har däremot börjat tumköra Cezar vilket går fantastiskt bra. Till helgen så ska vi stalla in hästarna för vintern. Våra fjordingar ser ut som tre "miniardennrar". Lite för mycket gott hull. Men det ska jobbas bort i höst. En granntjej har börjat rida här tillsammans med Mica och det är kanon.

Ha det så gott!!
Irene