Söndagen den 21 november

Grått, grått, grått!!

Men det är väll typiskt november. Ska bli mysigt o sätta fram adventsljusstakar o hänga stjärnan i köksfönstret. Nu tycker jag det är väldigt motigt med mörkret och allt det gråa. Men i går fick vi lite snö i alla fall och det lyste upp tillvaron. Dessutom var det ju kul o vara ute lite. Leonard åkte lite pulka och så kastade vi snöbollar. Djuren gillade snön oxå, hästarna rullade sig som galningar i den och hundarna lekte o jagade våra snöbollar.

Iris är i Stockholm över helgen och kommer hem i morgon. Hon har varit barnvakt. Leonard väntar o väntar.....frågar hela tiden "när kommer Ijis". Varje morgon kollar han så att hon inte är hemma. " Nähä Ine, ingen Ijis ida´", suckar han. Så nu längtar han efter att få möta henne vid tåget i morgon.

I fredags lät vi vår yngste hingst Ceron få gå med Cezar istället för mamma. Vilket liv det var på dom, Ceserina o Ceron alltså. Trodde aldrig de skulle lugna sig. Men igår, lördag, var det gnäggigt först men det lugnade sig under dagen och idag har det varit jätte lugnt. Någon gnäggning ibland bara men inget hysteriskt springande, SKÖNT! Man känner sig så elak när de blir så uppjagade och längtar. I dag har vi skrattat gott åt Cezar och Ceron för de har busat med varandra. Cezar är helt underbar på att ta Ceron. På fredag åker Ceron till Mats och Christina i Laholm så därför tyckte vi det var bra att han kom ifrån mamma nu så blir det inte så hysteriskt förhoppningsvis när han åker. Tellma går ju kvar med Saga och det ska hon ju fortsätta med.

Nä, nu ska jag ut i det kalla regnet o ta in hästarna så de får sin kvällsmat.

Kraaaam till alla!!

På bilden ser ni Leonard o Kiara mysa i soffan!

Onsdagen den 16 november

Äntligen.....
börjar vi bli friska igen. Nästan tre veckor med hosta, ont i halsen och feber. Ja vi har varit sjuka allihop utom Martin. Han har ett imunförsvar som inget biter på.

Ja sedan jag skrev sist så har vi hunnit med höstlovet. Carina med familj var nere halva veckan. Det var jätte mysigt. Mica har haft Gossen hemma och var med och red en Hubertusjakt. De var ca 40 hästar i olika raser och storlekar. Det gick kanonbra och de var med på upploppet oxå men fick inte rävsvansen.  Det var tufft gjort tycker jag.

Torsdagen på lovet så hade vi hyrt ett ridhus i 1 timma. Vi hade Gossen och Japp med oss dit. Mica hoppade Gossen och jag o Jennifer longerade och tumkörde Japp. Det var jätte skönt att komma iväg till ett ridhus o vara inomhus. Ute regnade det och blåste men vi hade det hur bra som helst 🙂.

Sedan slog förkylningen till och vi har inte fått gjort så mycket mer känns det som. Mockat, utfodrat och borstat, ja bara det som man måste få gjort när man har djur. Däremellan har vi vilat och tittat på film. Leonard har gillat det för han älskar att titta på TV o film. Men nu är vi friska, så gott som, och ikväll ska Mica och Gossen åka ner till Plönninge igen.

Hej svejs!!!!