Fredagen den 31 Juli

Tjenis !!

Ja det går sakta framåt med foten. Efter röntgen och återbesök på ortopeden så visade det sig i alla fall att inget är brutet. det var ju skönt. Och det känns bättre o bättre för var dag. Anna har varit här i går igen och ridit på Teddies och nu var han lugn som en filbunke. Han blir så full av krall när han inte får arbeta. Så nu harjag bestämt mig för o sälja honom. Usch.....det blir skit jobbigt men nu får vi göra det som är bäst för Teddies.
Sen blir det nog mest körning med de andra pållarna. Vi har ju 2 fölisar på gång oxå så lite avel står högt på listan . I eftermiddag ska jag köra upp Mica och Cassandra till Yngered så de kan rida Cessan och Saga en sväng. De behöver röra på sig. Ikväll kommer Jane hit och stannar över. det ska bli mysigt.

Hej så länge!!!

Onsdagen den 29 Juli

Jaha..😥..så var det kört igen!!

Att det bara kan fortsätta. Ännu en natt på akuten efter att ha hoppat av hästen och landat riktigt fel på högerfoten. Men jag ramlade inte av i alla fall  🙃 men va fan hjälper det. Så nu är det kryckor i 3 veckor. Den första veckan ingen belastning alls o sen lite försiktigt med kryckornas hjälp.  Ska in o göra en CT-röntgen till för läkaren var lite osäker på något i foten. Och så återbesök i morgon kl 15 på ortopeden. Och hur jäkla gott är det o hoppa på kryckor med mina tidigare skador. Nacken mår INTE bra alls. Så nu vet i katten hur jag ska fix det här. Men men......

I alla fall hade vi en kanon helg i Vaggeryd när vi tittade på fjord SM/NM. Det är så kul o se alla fina fjordingar. Vi tittade på dressyr, hoppning, precisionskörning,maratonkörning, brukskörning o bruksridning. Häftigast är att en fjording först gör dressyr och sen kör brukstävlig. Även vädret var på vår sida. Det var inte många regndroppar vi fick på oss.

Nu ska jag lägga foten i högläge och tycka synd om mig själv
Vi hörs!!!!!

Måndagen den 24 Juli

Hejsan!!

Nu har vi varit hos Carina o Kennet sedan i måndags. På vägen upp stannade vi i Gränna o käkade mat o köpte polkagrisar. Det är ju det bästa som finns. Ett stopp till blev det i Nyköpingsbro med kissepaus och godisköp. Sedan körde vi resten till Bromma. Där blev blev vi bjudna på pasta och köttfärssås. Första natten sov vi uppe hos Carina.

Tisdagen spenderade vi på. Skansen. Det var jätte mysigt. Någon regnskur fick vi på oss men sedan sken solen igen.

Onsdagen var vi på Dalarö och träffade Siv och Svenne. Vi grillade och badade och bara hade det gott. Det var ca 19.5 grader i vattnet.

Torsdagen tog jag det bara lugnt. Var trött och hade ont. Anders o de andra var och åt brunch på "Olles". På kvällen firade vi Tim o Jennifer.

Idag bär det av ner till Vaggeryd, ca 2.5 nil söder om Jönköping. Där är det fjors NM/SM i helgen som tänkt titta på om vädret inte blir allt för dåligt.

Hej då och ha det så bra!!!

Måndagen den 20 Juli

Hej svejs!!

Nu har vi firat Jennifers 12 årsdag på Fun City och Micas 17 årsdag med grillparty i tädgården. Två jätte trevliga dagar. Mellan fredag och lördag sov Kasper och Linnea över här oxå så nu har det varit fullt hus i 5 veckor.

Men idag åker vi till storstaden och tar de två sista Stockholmarna med oss, Tim o Jennifer alltså 😉. Vi stannar hos Carina o Kennet till fredag då vi firar Tim sedan åker vi till Vaggeryd för att titta på Fjord SM och NM över helgen. Det bir vår första semester utan barn för Mica och Martin ska vara kvar hemma och "passa" Iris . Nä bara skoja...förhoppningsvis får alla en skön vecka.

Vi hörs igen när vi kommer hem!!
Ha en riktigt bra vecka!!

KRAM Irene

Måndagen den 13 Juli

Hejsan!!

Nu är det fullt med hästar här. Ida har kommit hem igen för barnen där hon varit på prov har tröttnat. Så nu får vi annonsera igen. Men Japp blev jätte glad när "mamma" kom hem igen.

Stallet har fått sin sommarrengöring och det blev fint. Alltid lika skönt när det är gjort. Anders har börjat plck ner det gamla sönderblåsta växthuset. Det kommer bli så fint runt den nya altanen när det är nerplockat.

En liten tur i skogen blev det oxå med Saga, Ceserina och Teddies.


Sov så sött ALLIHOP!!!

Lördagen den 11 Juli

Idag har det varit full fart i stallet. Anders har gått och röjt runt stallet o i hagarna med röjsågen. Så nu är alla fula nässel-  och skräpprabbar borta. Det blir så fint nä man får klippt ner allt sånt. Jag och Jennifer har tömt alla boxar på spån och skurat några utav boxarna invändigt. Det blir oxå jätte fint. Ska bättra på färgen sen med.

Joakim kom till Martin vid 12 tiden. Senare i eftermiddag cyklade de till Varberg. Martin ska sova där med Joakim.

Ikväll har Gun och Göran varit här och grillat. Till kaffet hade Jennifer bakat en god kladdkaka. Det har varit en mycket trevlig kväll.

Go´natt!!

Fredagen den 10 Juli

Premieringsdag på Munkagårdsgymnasiet, Tvååker!

Igår var vi alltför trötta för att orka skriva efter en helt fantastisk dag. Vädret var helt perfekt med ca 20 grader och molningt. Några få regnstänk på eftermiddagen men det gjorde inget.
Vi var igång redan halv sju för att se över hästarna så de inte smutsat ner sig alltför mycket men det var lugnt. Så vi borstade igenom svansar och drog över hästarna. Lastade in det sista i bilen. Sedan var det frukost. Ut igen och linda ben och svansar och lasta hästarna. Det gick jätte bra. Men när vi väl skulle köra höll Cezar på o se till så att vi inte kom iväg. Han klättrade över bommen flera gånger så till slut fick han åka baklänges.
Väl framme lastades hästarna av och mättes in. Efter det red Mica Saga och Anna Ceserina för bruksprovet och det gick jätte bra.

Visningen för domare, Morgon Johnsson, gick kanon bra för alla tre hästarna. Cezar fick 40 p, Ceserina 42 p och Saga fick ett bra omdömme och stona blev stamboksförda. Mica gjorde en jätte fin visning av Saga!!

Ja tack allihop som hjälpt oss både innan och under premieringen. Utan er hade det inte gått!!

Sussa så gott!!

Onsdagen den 8 Juli

Hejsan!

Idag har det varit full fart i stallet för i morgon är det premiering på Munkagårdsskolan i Tvååker. Vi ska visa både Saga, Ceserina och Cezar. De är nu både nyduschade och finklippta. Cezar sköter sig så bra och accepterar det mesta. Mica och Anna ska rida stona o göra bruksprovet imorgon oxå så damerna kan bli stamboksförda ! Hyrtransporten står på gården och det mesta av utrustningen är redan packad i bilen så just nu känns det lugnt. Mica har fjärilar i magen men det kommer att gå jättebra. Nä nu är det dags att krypa ner i bingen och sova så vi orkar med morgondagen!!! Håll tummarna för oss!!!

Natti natti

Fredagen den 3 juli

TJENA ALLIHOP IGEN!!

Nu är det redan Juli och fortfarande lika varmt. Börjar faktiskt få nog av värmen nu. Vi har badat jätte mycket både här i hemma i poolen och i sjön. Hundarna älskar oxå och bada. Zita var feg i början med nu är det full fart på henne. Hon både simmar och hoppar från bryggan. Hemma i trädgården ligger de bara och njuter i skuggan. Hästarna står i skugga så mycket de kan och försöker komma undan alla flugfän. Om man vill rida får man ge sig ut sent på kvällarna så det har varit lite dåligt med det i värmen för både vi och häastarna är helt slut på kvällarna 😲. Ikväll ska vi grilla och sen blir dt nog en körtur med Gossen och Japp. Kasper är här och ska sova med Martin i natt. Han vill gärna åka häst och vagn!!